За контакти:

  Ателие и магазин Жасмин 

   кв. Младост 2, ул."Св.Киприян", бл.280
  +359 88 77 606 77

"Перлите ще те накарат да блестиш като лунна светлина"

May/ 4/2020

"Перлите ще те накарат да блестиш като лунна светлина"

   Днес ще си поговорим за перли. Най-нежната съставка на бижутата, най-женственото украшение. Как са затвърдили задължителното си присъствие в женския арсенал за красота? Днес малко позабравени, някога са били мечта на всяка жена. Малцина са избраниците имали честта да носят подобни бижута. Векове наред само най-знатните и богатите се красили с тях като израз на положение. Много художници увековечили присъствието на перлите редом до женската красота, а една от най-известните картини „Момичето с перлената обица“ на Вермер,  се превръща в еталон за красота и знак за това колко са важни детайлите.

   

   Императрицата на модата Коко Шанел е тази, която въвежда носенето им като задължителна част от облеклото на всяка дама. Естествено, благодарение на нея дължим редица класики, които остават валидни и до днес. Тя смело премахва излишното от дрехите и аксесоарите и залага на изчистената и стилна линия. А малката черна рокля, съчетана с нежна перлена огърлица, е най-мощното оръжие, с което разполагаме и до днес. Благодарение на нея имаме тъй удобните панталони и свободата да носим перли дори със сако и риза и отново да изглеждаме зашеметяващо. Две от най-популярните изказвания на Коко по отношение на перлите трябва да са ви достатъчни, за да помислите за поне една перлена огърлица в кутията с бижута. Според нея „Жената има нужда от нанизи, нанизи с перли!“ и „Диамантите може да са най-добрите приятели на момичетата, но перлите ще  ви накарат да блестите като лунна светлина.“. Е, оглеждате ли се вече за малко лунен блясък около себе си?

   Друга модна икона, на която поколения са се възхищавали, е Джаки Кенеди. Някогашната първа дама на САЩ поразявала със стил и елегантност. Запазена нейна марка са перлите и големите тъмни очила. Нейни са думите, че „Перлите са винаги подходящи!“. Много са фотографиите останали за нас от времето ѝ, където можем да я видим винаги достойно, изчистено и стилно облечена, със задължителни перлени обеци и колие. Джаки Кенеди била пример не само с безупречния си външен вид, но и с отличното си поведение. И като първа дама и като жена,  и като майка. Съпругът ѝ се въвлича в редица скандали, но тя успява да остане чиста като перла, а също и да води свой изпълнен със смисъл живот посветен на книгите по-късно. Няма да навлизаме в биографията ѝ по-дълбоко, само ще ви оставя още едни нейни думи тук, защото са изключително на място и днес. Затворени у дома  далеч не значи, че трябва да прекарваме дните по пижама и забравили за красотата и силата си като жени. „Децата не са причина да не носите бижута, дори вкъщи. Дори да са перли

   Когато говорим за най-известните жени в историята, някак едно от  имената , което изниква е това на Мерилин Монро. Интересна, вълнуваща и тъжна история на една красива и умна жена, съблазняваща умовете на мъже и жени, модна икона. Мерилин винаги върви по свой смел път, неразбираем за много хора. Става известна с ролите си в киното толкова, колкото и с любовните си връзки. Една от най-скандалните истории е и тази с президента Джак Кенеди. Много контрастна личност на фона на Джаки Кенеди, но отново еталон за красота и стил. Казват, че коефициентът на интелигентност на Мерилин бил по-висок от този на Айнщайн, но както гласи реплика на нейна героиня във филм „Мъжете не предпочитат умните момичета“.  Съблазнително поведение на сцената и в живота, смели и запомнящи се тоалети, емблематична руса коса, червено червило и бенка над устните. На сцената винаги с най-бляскави бижута. Нейни са думите, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата, но действително Мерилин е притежавала съвсем малко лични бижута, сред които диамантен пръстен и перлена огърлица. А едни от най-запомнящите се фотографии с нея са отново с перли.

   Мерилин Монро отказва главната роля във филма „Закуска в Тифани“. С това, без да иска, прави огромна услуга на Одри Хепбърн, на която трябва да признаем, ролята пасва съвършено. Точно толкова, колкото ѝ отиват малка черна рокля, дълги черни ръкавици и пищна перлена огърлица. Образът ѝ във филма се превръща в икона за всички жени по света. „Елегантността е единствената красота, която никога не се проваля“, казва тя и го доказва цял живот с много изчистен стил, който изключително подчертава нежността и красотата ѝ. Черна рокля, обикновен панталон до глезените, едноцветната блуза, райето, полото, големите слънчеви очила и естествено перлите - винаги присъстват под формата на малки нежни обеци или перлено колие.

   И за да не си помислите, че само за първи дами и холивудски звезди перлите са били задължителни, ще ви заведа право в кухнята на Джулия Чайлд. Едно от най-известните, упорити и своенравни момичета, които са запретвали ръкави над печката, но с това са си спечелили правото да се качат на  екрана и от там в домовете на хиляди домакини, а също и да остане там до края на живота си. Джулия Чайлд е висока, гръмка, леко грубовата, с изключително чувство за хумор и невероятна любов към храната и по-специално френската кухня. Тя е жената, за която казват, че не влиза в кухнята без перлите си. И без чаша вино разбира се :) Това е ключът към създаването на вкусна и красива храна. Ако готвите без тях значи не сте разбрали напълно какво значи да бъдеш класен готвач. Готви с перлена огърлица на врата, широка риза с навити до лактите ръкави и престилка. И прави изказвания като „Винаги помнете, че ако сте сами в кухнята и изпуснете агнешкото на земята, винаги можете да го върнете обратно. Не е нужно някой да знае!“ или „Наистина се наслаждавам да готвя с вино. Дори понякога го слагам в ястието“. Джулия става живият пример, че женското живее във всяка от нас, независимо с какво се занимаваме. А също и че като жени трябва да се наслаждаваме на живота със стил и страст във всичко, което правим.

   Е, момичета,  май не ви оставям вратичка да стоите по пижама у дома и при това без бляскави перлени бижута по себе си, нали?  Обичайте се всеки ден и се грижете да блестите като лунна светлина дори в най-тъмното и хладно време :)

А ето и моите предложения за блясък и стил:

Колие Пролетна градина  ,  Колие Перлено цвете  ,  Колие Перлена сфеерия

                               

 

 

 

 За да следиш още интересни новини и предложения, последвай ме във Facebook тук!

 

 

 

 

текст: Боряна Илиева

 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини

"Перлите ще те накарат да блестиш като лунна светлина"

"Перлите ще те накарат да блестиш като лунна светлина"

   Днес ще си поговорим за перли. Най-нежната съставка на бижутата, най-женственото украшение. Как са затвърдили задължителното си присъствие в женския арс    Днес ще си поговорим за перли. Най-нежната съставка на бижутата, най-женственото украшение. Как са затвърдили задължителното си присъствие в женския арс 2020-05-04T18:49:04+03:00 "Перлите ще те накарат да блестиш като лунна светлина"

<p>&nbsp; &nbsp;Днес ще си поговорим за <a href="https://www.anitakolevajewels.com/category/kolieta-ot-perli">перли</a>. Най-нежната съставка на бижутата, най-женственото украшение. Как са затвърдили задължителното си присъствие в женския арсенал за красота? Днес малко позабравени, някога са били мечта на всяка жена. Малцина са избраниците имали честта да носят подобни бижута. Векове наред само най-знатните и богатите се красили с тях като израз на положение. Много художници увековечили присъствието на перлите редом до женската красота, а една от най-известните картини &bdquo;Момичето с перлената обица&ldquo; на Вермер,&nbsp; се превръща в еталон за красота и знак за това колко са важни детайлите.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/s-perlenata-obica.jpg" alt="" width="401" height="472" />&nbsp; &nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp; Императрицата на модата Коко Шанел е тази, която въвежда носенето им като задължителна част от облеклото на всяка дама. Естествено, благодарение на нея дължим редица класики, които остават валидни и до днес. Тя смело премахва излишното от дрехите и аксесоарите и залага на изчистената и стилна линия. А малката черна рокля, съчетана с нежна перлена огърлица, е най-мощното оръжие, с което разполагаме и до днес. Благодарение на нея имаме тъй удобните панталони и свободата да носим перли дори със сако и риза и отново да изглеждаме зашеметяващо. Две от най-популярните изказвания на Коко по отношение на перлите трябва да са ви достатъчни, за да помислите за поне една <a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/kolie-perlena-sfeeriya">перлена&nbsp;огърлица</a> в кутията с бижута. Според нея &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Жената има нужда от нанизи, нанизи с перли!</span></strong>&ldquo; и &bdquo;<span style="color: #ff99cc;"><strong><span style="color: #000000;">Диамантите може да са най-добрите приятели на момичетата, но перлите ще&nbsp; ви накарат да блестите като лунна светлина.&ldquo;.</span></strong> <span style="color: #000000;">Е, оглеждате ли се вече за малко лунен блясък около себе си?</span></span></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/masterclass-gabrielle-coco-chanel-1271.jpg" alt="" width="401" height="534" /></p> <p>&nbsp;&nbsp; Друга модна икона, на която поколения са се възхищавали, е Джаки Кенеди. Някогашната първа дама на САЩ поразявала със стил и елегантност. Запазена нейна марка са <a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/perleno-vdahnovenie">перлите</a> и големите тъмни очила. Нейни са думите, че &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Перлите са винаги подходящи!</span></strong>&ldquo;. Много са фотографиите останали за нас от времето ѝ, където можем да я видим винаги достойно, изчистено и стилно облечена, със задължителни перлени обеци и колие. Джаки Кенеди била пример не само с безупречния си външен вид, но и с отличното си поведение. И като първа дама и като жена,&nbsp; и като майка. Съпругът ѝ се въвлича в редица скандали, но тя успява да остане чиста като перла, а също и да води свой изпълнен със смисъл живот посветен на книгите по-късно. Няма да навлизаме в биографията ѝ по-дълбоко, само ще ви оставя още едни нейни думи тук, защото са изключително на място и днес. Затворени у дома&nbsp; далеч не значи, че трябва да прекарваме дните по пижама и забравили за красотата и силата си като жени. &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Децата не са причина да не носите бижута, дори вкъщи. Дори да са перли</span></strong>&ldquo;</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/jackie-kennedy-bahamas-1584739216.jpg" alt="" width="400" height="398" /></p> <p>&nbsp;&nbsp; Когато говорим за най-известните жени в историята, някак едно от&nbsp; имената , което изниква е това на Мерилин Монро. Интересна, вълнуваща и тъжна история на една красива и умна жена, съблазняваща умовете на мъже и жени, модна икона. Мерилин винаги върви по свой смел път, неразбираем за много хора. Става известна с ролите си в киното толкова, колкото и с любовните си връзки. Една от най-скандалните истории е и тази с президента Джак Кенеди. Много контрастна личност на фона на Джаки Кенеди, но отново еталон за красота и стил. Казват, че коефициентът на интелигентност на Мерилин бил по-висок от този на Айнщайн, но както гласи реплика на нейна героиня във филм &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Мъжете не предпочитат умните момичета</span></strong>&ldquo;.&nbsp; Съблазнително поведение на сцената и в живота, смели и запомнящи се тоалети, емблематична руса коса, червено червило и бенка над устните. На сцената винаги с най-бляскави <a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/kolie-peperuda-varhu-sedef-i-perli-mayorka">бижута</a>. Нейни са думите, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата, но действително Мерилин е притежавала съвсем малко лични бижута, сред които диамантен пръстен и перлена огърлица. А едни от най-запомнящите се фотографии с нея са отново с перли.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/f224f759a1c54b72aed3780451b1606d.jpg" alt="" width="399" height="517" /></p> <p>&nbsp;&nbsp; Мерилин Монро отказва главната роля във филма &bdquo;Закуска в Тифани&ldquo;. С това, без да иска, прави огромна услуга на Одри Хепбърн, на която трябва да признаем, ролята пасва съвършено. Точно толкова, колкото ѝ отиват малка черна рокля, дълги черни ръкавици и пищна перлена огърлица. Образът ѝ във филма се превръща в икона за всички жени по света. &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Елегантността е единствената красота, която никога не се проваля</span></strong>&ldquo;, казва тя и го доказва цял живот с много изчистен стил, който изключително подчертава нежността и красотата ѝ. Черна рокля, обикновен панталон до глезените, едноцветната блуза, райето, полото, големите слънчеви очила и естествено <a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/komplekt-ot-perli">перлите </a>- винаги присъстват под формата на малки нежни обеци или перлено колие.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/audrey-hepburn-breakfast-i7935.jpg" alt="" width="402" height="604" /></p> <p>&nbsp;&nbsp; И за да не си помислите, че само за първи дами и холивудски звезди <a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/perleno-cvete">перлите</a> са били задължителни, ще ви заведа право в кухнята на Джулия Чайлд. Едно от най-известните, упорити и своенравни момичета, които са запретвали ръкави над печката, но с това са си спечелили правото да се качат на&nbsp; екрана и от там в домовете на хиляди домакини, а също и да остане там до края на живота си. Джулия Чайлд е висока, гръмка, леко грубовата, с изключително чувство за хумор и невероятна любов към храната и по-специално френската кухня. Тя е жената, за която казват, че не влиза в кухнята без перлите си. И без чаша вино разбира се :) <strong><span style="color: #000000;">Това&nbsp;</span></strong><span style="color: #ff99cc;"><strong><span style="color: #000000;">е ключът към създаването на вкусна и красива храна. Ако готвите без тях значи не сте разбрали напълно какво значи да бъдеш класен готвач.</span></strong>&nbsp;</span>Готви с перлена огърлица на врата, широка риза с навити до лактите ръкави и престилка. И прави изказвания като &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Винаги помнете, че ако сте сами в кухнята и изпуснете агнешкото на земята, винаги можете да го върнете обратно. Не е нужно някой да знае!</span></strong>&ldquo; или &bdquo;<strong><span style="color: #000000;">Наистина се наслаждавам да готвя с вино. Дори понякога го слагам в ястието&ldquo;</span></strong>. Джулия става живият пример, че женското живее във всяка от нас, независимо с какво се занимаваме. А също и че като жени трябва да се наслаждаваме на живота със стил и страст във всичко, което правим.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/34416319_1951409001550623_1435883429060149248_oa.jpg" alt="" width="401" height="610" /></p> <p>&nbsp;&nbsp; Е, момичета,&nbsp; май не ви оставям вратичка да стоите по пижама у дома и при това без бляскави перлени бижута по себе си, нали?&nbsp; Обичайте се всеки ден и се грижете да блестите като лунна светлина дори в най-тъмното и хладно време :)</p> <p>А ето и моите предложения за блясък и стил:</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14861/files/image/pastel-vintage-bike-facebook-cover.png" alt="" /></p> <p><a href="https://www.anitakolevajewels.com/product/kolie-proletna-gradina">Колие Пролетна градина</a>&nbsp; ,&nbsp;&nbsp;<a title="Колие Перлено цвете" href="https://www.anitakolevajewels.com/product/perleno-cvete">Колие&nbsp;Перлено цвете</a>&nbsp; ,&nbsp;&nbsp;<a title="Колие Перлена сфеерия" href="https://www.anitakolevajewels.com/product/kolie-perlena-sfeeriya">Колие&nbsp;Перлена сфеерия</a></p> <p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;За да следиш още интересни новини и предложения, последвай ме във&nbsp;<a href="http://www.facebook.com/anitakolevajewels">Facebook тук</a>!</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><a href="https://boryanailievahandmade.wordpress.com/?fbclid=IwAR3oYWJcAzgstBfJQaTJy10nWX6sGEmOi11lnBsVa3tk85d-u6JSPoFoU5I">текст: Боряна Илиева</a></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки